Ubjedljiv start košarkaša

Ubjedljiv start košarkaša

U nedjelju, 05. juna, u sali Univerziteta Crne Gore, odigrana je utakmica prvog kola Univerzitetske lige u košarci, u kojoj su košarkaši Ekonomskog fakulteta savladali kolege sa Medicinskog fakulteta, rezultatom 64:43 (31:22).


Ekonomisti su odlučno ušli u meč, što je bilo vidljivo od samog početka. Čvrsta odbrana kao i tečna igra u napadu, omogućila je našim momcima da vrlo brzo steknu prednost (12:5). Košarkaši Medicinskog fakulteta uglavnom su pokušavali šutevima sa distance da ugroze naše momke. To im nije polazilo za rukom, ali su zahvaljajući dobrom skoku u napadu, koji im je omogućio veliki broj drugih šansi, uspjeli da održe priključak, te se na poluvrijeme otišlo sa prednošću naše ekipe 31:22.

 

Drugo poluvrijeme naši košarkaši otvorili su silovito, te su vrlo brzo uvećali prednost. Bolja kontrola skoka, kao i pokretljiva odbrana, u potpunosti je osujetila naše protivnike na večerašnjem susretu. Sa druge strane u napadu smo funkcionisali kao „švajcarski sat“. Lijepe akcije naših nizale su se kao na traci, te su ekonomisti ubjedljivom igrom riješili ovaj susret u svoju korist rezultatom 64:43.

ShareThis