Poraz košarkaša u neizvjesnoj završnici

Poraz košarkaša u neizvjesnoj završnici

U subotu, 11. juna, u sali Univerziteta Crne Gore, odigrana je utakmica trećeg kola Studentske lige u košarci, u okviru koje su košarkaši Ekonomskog fakulteta, poraženi od ekipe Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 48:46.

 

Naši košarkaši su dobro otvorili meč. Već nakon 5 minuta igre stiču 5 poena prednosti (10:5). U ovom periodu igre naši momci su bili izuzetno precizni iza linije 6,75, što je uz dobru kontrolu skoka, omogućilo našoj ekipi da stekne nešto osjetniju prendnost u petnaestom minutu igre (20:12). Ipak do kraja poluvremena košarkaši ETF-a, uspjeli su da uhvate priključak, te se na poluvrijeme otišlo sa 4 poena prednosti u korist naše ekipe (24:20).

 

U nastavku igre, ekonomisti su održavali par poena prednosti do samog finiša utakmice. Međutim, pred sam kraj meča, zahvaljujući pogođenom šutu za tri poena, košarkaši Elektrotehničkog fakulteta prelaze u vođstvo 46:44. Nakon toga, naši momci su uspjeli da preciznim šutem za dva poena dođu do izjednačenja. Ipak, u posljednjem minutu susreta, gosti na današnjem meču bolje su se snašli, i upisali trijumf rezultatom 48:46.

 

Ekonomski fakultet: Đukić, Mijatović, Avdović, Čogurić, Veljić, Janković, Božović, Pejaković

 

Elektrotehnički fakultet: Grbović, Vukčević, Prodanović, Čarapić, Mikaljević, Leković, Čarapić I. Mrdak

ShareThis