Liga smjerova u malom fudbalu - maj 2009.

Liga smjerova četvrte godine Ekonomskog fakulteta u malom fudbalu, nastala je iz želje da se studenti završne godine, nakon što se odabirom smjerova na izvjesan način udaljavaju jedni od drugih, ponovo okupe, druže i takmiče, svako pod zastavom svog usmjerenja. I ova ideja apsolutno je prihvaćena od strane studenata, te su svi smjerovi koji su imali dovoljan broj pripadnika jačeg pola koji bi mogli „popuniti” ekipu uzeli učešće u ovoj ligi. Sa željom da postane tradicionalna, prva Liga smjerova Ekonomskog fakulteta, počela je u maju 2009. godine.
Pravilo kojim se željelo podstaći jačanje komunikacije i druženja studenata i profesora mimo katedre, obavezivalo je ekipe da u svojim redovima imaju po jednog profesora. Tako su u ovoj ligi svoje fudbalsko umijeće prikazali i: prof. dr Božo Mihailović (smjer Marketing), prof. dr Saša Popović (smjer Finansije), doc. dr Dragan Lajović (Preduzetništvo), mr Nemanja Nikolić (Preduzetništvo.
Turnir se igrao na terenima O.Š. Sutjeska.

Konačna tabela:

1. Preduzetništvo, 15 bodova 5 0 0 (29:7)
2. Menadžment, 12 bodova 4 0 1 (21:13)
3. Međunarodni biznis, 7 bodova 2 1 1 (17:18)
4. Finansije 4, boda 1 1 3 (10:16)
5. Javni sektor, 4 boda 1 1 3 (14:22)
6. Marketing, 3 boda 1 0 4 (15:25)

Pehar namijenjen šampionskoj ekipi, otišao je u vitrine smjera Preduzetništvo. Kako se iz tabele da zaključiti, preduzetnici su bez poraza završili takmičenje, a jedini ozbiljniji konkurent, bila je ekipa Menadžmenta.

Pehar i priznanje za najboljeg strijelca otišli su u ruke Vuku Boljeviću sa smjera Međunarodni biznis.

Lista strijelaca:
1. Vuk Boljević, Međunarodni biznis – 12 golova
2. Zoran Kovač, Menadžment  – 9 golova
3. Ivan Radević, Marketing – 7 golova
    Mr Nemanja Nikolić, Preduzetništvo  – 7 golova

Doc. dr Draganu Lajoviću (smjer Preduzetništvo) uručen je specijalni pehar i priznanje za najviše odigranih utakmica u konkurenciji profesora. Doc. dr Lajović nije propustio niti jednu utakmicu ekipe svog smjera i u gotovo svakoj utakmici je pokazao zavidno fudbalsko umijeće.

Pokrovitelj prve Lige smjerova bila je Štamparija Grafo Press - Podgorica.